Ψυχοθεραπευτικό & Εκπαιδευτικό κέντρο

Πρόσωπα

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, PhD

Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη Δραματοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας και Ειδική Παιδαγωγός.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνη σπουδών στο κέντρο «το Έρμα» και συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Πιστοποιημένη επόπτρια Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών και εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».
Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Ιδρυτικό στέλεχος της εκπαίδευσης της δημιουργικής εποπτείας με την Dr. Sue Jennings. Τέλος, συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία του V.S.A. HELLAS σε συνεργασία με το «Έρμα».

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια ΜΑ – Δραματοθεραπεύτρια – Επόπτρια

Σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Παρακολούθησε την μετεκπαίδευση στην Δραματοθεραπεία και είναι πιστοποιημένη επόπτρια. Έχει εκδώσει μια σειρά βιβλίων πάνω στην Παιγνιοθεραπεία, την Δραματοθεραπεία, τις Θεραπείες μέσω Τέχνης και ιστορίες για παιδιά. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών-Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε.Α. Ρ).

Αφροδίτη Παπαδογεωργοπούλου

Αφροδίτη Παπαδογεωργοπούλου

Παιγνιοθεραπεύτρια – Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιγνιοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα»). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο University of California San Diego UCSD, USA με θέμα την κατανόηση κι ανάλυση του παιδικού σχεδίου. Είναι εκπαιδεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο το “Ερμα”. Έγραψε το βιβλίο Παιγνιοθεραπείας “ Παιδιά -Πτυσσόμενα Τηλεσκόπια”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κοντύλι. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες (“Θεοτόκος”, “Περιβολάκι”, “VSA Hellas”, “Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων”…) καθώς και με παιδιά τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Εργάζεται ιδιωτικά ως Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ), όπου και διετέλεσε Γ. Γραμματέας του ΔΣ. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Δημήτρης Λύβας

Δημήτρης Λύβας

Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής – Ομοιοπαθητικός

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1995 έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Μετά το πέρας της ψυχοθεραπευτικής του εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών το 1997, συνέχισε ως συνεργάτης του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού τμήματος του Ινστιτούτου καθώς και του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) από το 1997 ως το 2004. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.F.P.P.). Συμμετέχει από το 1994 ως μέλος και αργότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Αντιστίγμα, Κίνηση για τα Δικαιώματα και τις Παραβιάσεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας». Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Group Analytic Society International.

Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη

Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη

Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη, είναι Παιδοψυχίατρος και Συστημική θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας. Ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες ως ομιλήτρια  ενώ συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς ή παιδιά/εφήβους και διοργανώνονται από σχολικούς ή ιδιωτικούς φορείς. Διατηρεί ιατρείο στην Πετρούπολη.

Richard Hougham

Richard Hougham

Ο Richard Hougham είναι κύριος Λέκτορας στο Royal Central School of Speech and Drama, University of London, όπου είναι επικεφαλής του προγράμματος MA Drama and Movement Therapy. Η έρευνά του διερευνά τις διασταυρώσεις των πολιτιστικών θεραπευτικών πρακτικών και τη χρήση του μύθου και της ιστορίας στη διδασκαλία και την πρακτική της δραματοθεραπείας. Είναι Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του European Consortium of Arts Therapies Education (ECArTE) και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διαπολιτισμικούς διαλόγους και την επιστημολογία στη διεθνή διδασκαλία των θεραπειών τεχνών. Είναι επίσης παραμυθάς και μουσικός.

Dr. Sue Jennings

Dr. Sue Jennings

Δραματοθεραπεύτρια – Παιγνιοθεραπεύτρια

Είναι πρωτεργάτης στη Δραματοθεραπεία στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Διεθνώς αναγνωρισμένη ανθρωπολόγος και ηθοποιός. ‘Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε κέντρα ψυχικής υγείας, σωφρονιστικά ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει καινοτομήσει στον τομέα του συναισθηματικού δεσμού και της παιδικής ανάπτυξης. Έχει εισάγει την
έννοια του «νευρο-δραματικού παιχνιδιού», εξερευνώντας τις αισθητικές εμπειρίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Τέλος έχει εκδώσει σημαντικό αριθμό βιβλίων με θέματα που άπτονται της Δραματοθεραπευτικής και Παιγνιοθεραπευτικής Προσέγγιση τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα.

Λουκία Μιχέλη

Λουκία Μιχέλη

Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα». Συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Ψυχολόγων» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στο τμήμα διατροφικών διαταραχών. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Μύρινας, ενώ πλέον εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης του δήμου Αθηναίων. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Xωριών SOS Ελλάδος. Παράλληλα εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια, με παιδιά και ενήλικες. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών.

Βενετία Μπενετή

Βενετία Μπενετή

Δραματοθεραπεύτρια – Ψυχοθεραπεύτρια

Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας & Φιλολογίας του American College of Greece & University of Virginia, ΗΠΑ. Έχει ολοκληρώσει τριετές πρόγραμμα επιμόρφωσης της θεραπευτικής παρέμβασης «Ανάλυση Προσωπικού Γενεογράμματος». Μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ) & Πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Σοφία Λιάκου

Σοφία Λιάκου

Αποφοίτησε με άριστα από την δραματική σχολή του ”Πειραικού Συνδέσμου”. Εχει κάνει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και σωματικού θεάτρου με δάσκαλο τον Α.Κουτρουμπή.

Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαίου Δράματος, θεατρικού παιχνιδιού με θέμα ”το θέατρο στην εκπαίδευση” με τον Σίμο Παπαδόπουλο. Το 2014-15 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα ”Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματικής Αγωγή μέσω του παιχνιδιού”και συστήματος ORFF.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τούς με τούς σκηνοθέτες Π. Οικονομοπούλου, Ν. Κοντούρη, Σ. Λιβαθυνό, Α. Τομπούλη, Ν.Σακκαλίδη Α, Τσίχλη, Ε. Στιβανάκη, Ο. Ποζέλη, Β.Παπαδάκη,B.Παπαδημητράκη, B. Μαστρογγιάνη,S. Maanian Μ. Λαμπίρη κ. άλλους σε έργα κλασσικού, σύγχρονου ρεπερτορίου και θεάτρου της επινόησης [Devised]Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ΄΄Σμίλη”με σκηνοθέτη τον Β, Παγκουρέλη. Μέλος επίσης του θεάτρου δρόμου ”Helix” επί σειρά ετών έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εχει πάρει μέρος στην Ταινίες ”Ηνίοχος”, Delivery” και στην βραβευμένη ταινία μ.μήκους ”Προσευχή”.

Συμμετείχε σε θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα στη ΕΡΑ. Εχει διδάξει θέατρο στο 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου και στο ΙΕΚ LE MONDE. Από το 2001 διδάσκει θέατρο σε παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό στον Σύλλογο ”Ανθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός” και δημιουργεί παραστάσεις.

Συνεργάζεται επίσης με το κέντρο ειδικών θεραπειών ”Ταξίδι στην Ανάπτυξη”κάνοντας θεατρικό παιχνίδι.

Σαλεσιώτη Διδώ

Σαλεσιώτη Διδώ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία, απέκτησε το πτυχίο Higher National Diploma For Care Practice και στη συνεχεία Bachelor of science in Psychological Studies στο PRESTON UNIVERSITY USA. Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση αφορά στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας (στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα»).

Κατά την διάρκεια των σπουδών της και μετά το πέρας αυτών συνεργάστηκα με την Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών «Δρομοκαΐτειο», με το Κέντρο Ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες «ΕΣΤΙΑ», με το πρόγραμμα Άλφα του ΚΕΘΕΑ για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ και τέλος με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «λέξις κ πράξις».
Σήμερα διατηρεί το δικό της χώρο ψυχοθεραπείας δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά με παιδιά και ενήλικες . Είναι μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών.

Ελπίδα Μαρίνου

Ελπίδα Μαρίνου

Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (MSc)

Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι πτυχιούος Δραματοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» και αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων γύρω από την Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία με πιο πρόσφατα το «Παιδικό Τραύμα: πρακτικές υποστήριξης στο σχολείο και την οικογένεια» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και το «Child Protection: Children’s Rights in Theory and Practice» από το HarvardX. Τέλος, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Έχει εργαστεί σε πλαίσια με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού παρέχοντας συνεδρίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης, όπως την ΑΜΚΕ Εξέλιξη Ζωής, τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, τη Στέγη Θηλέων ο Άγιος Αλέξανδρος (πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κάριτας Αθήνας (πρόγραμμα Εστία χρηματοδοτούμενο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και παράλληλα συνεργάζεται με χώρους Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής πραγματοποιώντας Ψυχοθεραπευτικές και Ψυχοεκπαιδευτικές συνεδρίες μέσω παιχνιδιού και θεάτρου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

 

Νίκη Μουζάκη

Νίκη Μουζάκη

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Πτυχιούχος Παιγνιοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένες μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Σχολική Ψυχολογία, στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Διαχείριση Χωρισμού και Διαζύγιο γονέων καθώς και στην Παιδική Παχυσαρκία -διατροφικές διαταραχές παιδιών και εφήβων.
Διαθέτει πιστοποίηση στη Συμβουλευτική σε παιδιά,εφήβους και ενήλικες , στη χορήγηση του ψυχομετρικού τεστ νοημοσύνης Wisc iii, στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με ΔΑΦ καθώς και στο life coaching.
Εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών αλλά και ιδιωτικά.
Κατά το παρελθόν απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ημέρας με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, σε κατασκηνώσεις ατόμων με ειδικές ικανότητες,σε οικοτροφεία, στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε βιωματικά/ Ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών(σχολές γονέων) και σε Κέντρα Διατροφής.
Τέλος, έχει υπάρξει αθλήτρια Πετοσφαίρισης σε επίπεδο πρωταθλητισμού και συνεχίζει προσφέροντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

 

Νίκη Μουζάκη

Μαρίνα Σκορδά

Ψυχολόγος – MSc Σχολικής Ψυχολογίας – Παιγνιοθεραπεύτρια

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε MSc στη Σχολική Ψυχολογία. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος παιγνιοθεραπείας από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το ‘ΕΡΜΑ’. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ειδική αγωγή, στην αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες, στο σχεδιασμό εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην υποστήριξη της σχολικής κοινότητας μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, τη διαλεκτική συμβουλευτική, τη συμβουλευτική γονέων και την υποστήριξη του έργου του εκπαιδευτικού. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει διδάξει ψυχολογία σε φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης (Δ.Ι.Ε.Κ., Κ.Δ.Β.Μ., κολλέγια). Τα τελευταία έτη εργάζεται ιδιωτικά ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ δραστηριοποιείται και στη συμβουλευτική οικογένειας. Η αγάπη της για την παιγνιοθεραπεία και τη δραματοθεραπεία, την οδήγησε στη συνέχιση των σπουδών της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Φιλοσοφία και Τέχνες.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Θάνος Ξενάκης

Θάνος Ξενάκης

Ηθοποιός – Ψυχοδραματιστής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Αποφοίτησε με άριστα το 2018 από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης «ΑΡΧΗ» της Νέλλης Καρρά.
Έχει κάνει 3 χρόνια εκπαίδευσης στο σωματικό θέατρο (τεχνική Lecoq ) υπό την καθοδήγηση της Ν. Ζούκα και 3 χρόνια χορό (contact improvisation) με τον δάσκαλο του Π. Μαντόπουλο.
Δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου από το 2013 όντας ηθοποιός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Χανίων. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Ωδείου Χανίων και εν συνεχεία σαν απόφοιτος εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθεσίας (με τον Φώτη Μακρή) στο Studio Μαυρομιχάλη.
Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Α.Αλάτση, Β. Μαυρογεωργίου, Ρ. Κυριαζή, Μ. Αεράκη, Σ. Σκορδαρά, Φ. Μακρή, Γ. Καραμαλέγκο, Α. Μανωλικάκη, Δ. Ήμελλο, Ν. Καρρά, Π. Αδάμ και άλλους σε κλασικά και σύγχρονα έργα.
Το 2019 – 2021 υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας «Τικ Τακ Ντο» σε παραστάσεις για παιδιά από 3 ετών και άνω.
Έχει συμμετάσχει το 2020 στην βραβευμένη από την Ελληνική ακαδημία Κινηματογράφου ταινία «Miracle of Sargasso sea» του Σύλλα Τζουμέρκα, ενώ έχει δανείσει την φωνή του στην μικρού μήκους ταινία «Reply»
Το 2017-2018 παρακολούθησε το σεμινάριο σκηνοθεσίας με τον σκηνοθέτη και μεταφραστή Αλάτση Αλέξιο και το 2019 παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής πάνω στο «Σύστημα» του «Stanislavsky» και την «Μέθοδο» του ACTORS STUDIO από τον καθηγητή σκηνοθεσίας & υποκριτικής του (Pace University of New York) Μανωλικάκη Ανδρέα.
Συνεργάζεται από το 2021 με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π) όπου και εκπαιδεύεται στον συντονισμό ψυχοδραματικών ομάδων.

 

Ειρήνη Καβαλάρη

Ειρήνη Καβαλάρη

Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια – Εκφραστική Εικαστική
Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια

Η Ειρήνη Καβαλάρη είναι Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια – Εκφραστική Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο κέντρο ειδικών θεραπειών “Ευρυμάθεια” ατομικά και ομαδικά καθώς και ιδιωτικά. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας για ενήλικες καθώς και δραματοθεραπευτικές ομάδες συμβουλευτικής γονέων. Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο κέντρο ημέρας «Ηλιοτρόπιο». Σε επίπεδο πρακτικής έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας σε πληθυσμό με ψύχωση στη “Σεμέλη” και στο “Ηλιοτρόπιο”(2011,2012-2013) και σε μετανάστες γονείς στην ”Κιβωτό του Κόσμου” (2011-2012). Είναι μέλος της ΕΔΠΕ και της EAP.

 

Μαριάνα Σουλίου

Μαριάνα Σουλίου

Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή (University of East London) και κάτοχος Διπλώματος στην Παιγνιοθεραπεία (Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο “το Έρμα”). Έχει μετεκπαιδευτεί στις μεθόδους AutPlay Therapy (Dr Jason Grant) και Attention Autism (Gina Davies Autism Center). Έχει υπάρξει εξωτερική συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών όπου εργάστηκε ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αλλά και συμβουλευτικά με γονείς. Διαθέτει εμπειρία στην ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και στην οργάνωση σχολών γονέων. Τα τελευταία έτη ιδιωτεύει και παρέχει υπηρεσίες παιγνιοθεραπείας-ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην Καλαμάτα.

 

Πρόσωπα

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, PhD

Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη Δραματοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας και Ειδική Παιδαγωγός.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνη σπουδών στο κέντρο «το Έρμα» και συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Πιστοποιημένη επόπτρια Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών και εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».
Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Ιδρυτικό στέλεχος της εκπαίδευσης της δημιουργικής εποπτείας με την Dr. Sue Jennings. Τέλος, συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία του V.S.A. HELLAS σε συνεργασία με το «Έρμα».

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Έχει πολύχρονη πείρα στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

• Πλήρες Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.A.P.T.)

• Πλήρες Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (P.T.I.)

• Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών.

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Αφροδίτη Παπαδογεωργοπούλου

Παιγνιοθεραπεύτρια – Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιγνιοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα»). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο University of California San Diego UCSD, USA με θέμα την κατανόηση κι ανάλυση του παιδικού σχεδίου. Είναι εκπαιδεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο το “Ερμα”. Έγραψε το βιβλίο Παιγνιοθεραπείας “ Παιδιά -Πτυσσόμενα Τηλεσκόπια”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κοντύλι. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες (“Θεοτόκος”, “Περιβολάκι”, “VSA Hellas”, “Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων”…) καθώς και με παιδιά τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Εργάζεται ιδιωτικά ως Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ), όπου και διετέλεσε Γ. Γραμματέας του ΔΣ. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Αφροδίτη Παπαδογεωργοπούλου

Δημήτρης Λύβας

Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής – Ομοιοπαθητικός

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1995 έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Μετά το πέρας της ψυχοθεραπευτικής του εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών το 1997, συνέχισε ως συνεργάτης του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού τμήματος του Ινστιτούτου καθώς και του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) από το 1997 ως το 2004. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.F.P.P.). Συμμετέχει από το 1994 ως μέλος και αργότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Αντιστίγμα, Κίνηση για τα Δικαιώματα και τις Παραβιάσεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας». Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Group Analytic Society International.

Δημήτρης Λύβας

Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη

Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη, είναι Παιδοψυχίατρος και Συστημική θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας. Ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες ως ομιλήτρια ενώ συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς ή παιδιά/εφήβους και διοργανώνονται από σχολικούς ή ιδιωτικούς φορείς. Διατηρεί ιατρείο στην Πετρούπολη.

Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη

Richard Hougham

Ο Richard Hougham είναι κύριος Λέκτορας στο Royal Central School of Speech and Drama, University of London, όπου είναι επικεφαλής του προγράμματος MA Drama and Movement Therapy. Η έρευνά του διερευνά τις διασταυρώσεις των πολιτιστικών θεραπευτικών πρακτικών και τη χρήση του μύθου και της ιστορίας στη διδασκαλία και την πρακτική της δραματοθεραπείας. Είναι Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του European Consortium of Arts Therapies Education (ECArTE) και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους διαπολιτισμικούς διαλόγους και την επιστημολογία στη διεθνή διδασκαλία των θεραπειών τεχνών. Είναι επίσης παραμυθάς και μουσικός.

Richard Hougham

Dr. Sue Jennings

Δραματοθεραπεύτρια – Παιγνιοθεραπεύτρια

Είναι πρωτεργάτης στη Δραματοθεραπεία στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Διεθνώς αναγνωρισμένη ανθρωπολόγος και ηθοποιός. ‘Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε κέντρα ψυχικής υγείας, σωφρονιστικά ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει καινοτομήσει στον τομέα του συναισθηματικού δεσμού και της παιδικής ανάπτυξης. Έχει εισάγει την έννοια του «νευρο-δραματικού παιχνιδιού», εξερευνώντας τις αισθητικές εμπειρίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Τέλος έχει εκδώσει σημαντικό αριθμό βιβλίων με θέματα που άπτονται της Δραματοθεραπευτικής και Παιγνιοθεραπευτικής Προσέγγιση τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα.

Dr. Sue Jennings,

Λουκία Μιχέλη

Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα». Συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Ψυχολόγων» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στο τμήμα διατροφικών διαταραχών. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Μύρινας, ενώ πλέον εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης του δήμου Αθηναίων. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Xωριών SOS Ελλάδος. Παράλληλα εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια, με παιδιά και ενήλικες. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών.

Λουκία Μιχέλη

Βενετία Μπενετή

Δραματοθεραπεύτρια – Ψυχοθεραπεύτρια

Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας & Φιλολογίας του American College of Greece & University of Virginia, ΗΠΑ. Έχει ολοκληρώσει τριετές πρόγραμμα επιμόρφωσης της θεραπευτικής παρέμβασης «Ανάλυση Προσωπικού Γενεογράμματος». Μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ) & Πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Βενετία Μπενετή

Σοφία Λιάκου

Αποφοίτησε με άριστα από την δραματική σχολή του ”Πειραικού Συνδέσμου”. Εχει κάνει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και σωματικού θεάτρου με δάσκαλο τον Α.Κουτρουμπή.

Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαίου Δράματος, θεατρικού παιχνιδιού με θέμα ”το θέατρο στην εκπαίδευση” με τον Σίμο Παπαδόπουλο. Το 2014-15 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα ”Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματικής Αγωγή μέσω του παιχνιδιού”και συστήματος ORFF.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τούς με τούς σκηνοθέτες Π. Οικονομοπούλου, Ν. Κοντούρη, Σ. Λιβαθυνό, Α. Τομπούλη, Ν.Σακκαλίδη Α, Τσίχλη, Ε. Στιβανάκη, Ο. Ποζέλη, Β.Παπαδάκη,B.Παπαδημητράκη, B. Μαστρογγιάνη,S. Maanian Μ. Λαμπίρη κ. άλλους σε έργα κλασσικού, σύγχρονου ρεπερτορίου και θεάτρου της επινόησης [Devised]Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ΄΄Σμίλη”με σκηνοθέτη τον Β, Παγκουρέλη. Μέλος επίσης του θεάτρου δρόμου ”Helix” επί σειρά ετών έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εχει πάρει μέρος στην Ταινίες ”Ηνίοχος”, Delivery” και στην βραβευμένη ταινία μ.μήκους ”Προσευχή”.

Συμμετείχε σε θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα στη ΕΡΑ. Εχει διδάξει θέατρο στο 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου και στο ΙΕΚ LE MONDE. Από το 2001 διδάσκει θέατρο σε παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό στον Σύλλογο ”Ανθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός” και δημιουργεί παραστάσεις.

Συνεργάζεται επίσης με το κέντρο ειδικών θεραπειών ”Ταξίδι στην Ανάπτυξη”κάνοντας θεατρικό παιχνίδι.

Σοφία Λιάκου

Σαλεσιώτη Διδώ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία, απέκτησε το πτυχίο Higher National Diploma For Care Practice και στη συνεχεία Bachelor of science in Psychological Studies στο PRESTON UNIVERSITY USA. Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση αφορά στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας (στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα»).

Κατά την διάρκεια των σπουδών της και μετά το πέρας αυτών συνεργάστηκα με την Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών «Δρομοκαΐτειο», με το Κέντρο Ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες «ΕΣΤΙΑ», με το πρόγραμμα Άλφα του ΚΕΘΕΑ για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ και τέλος με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «λέξις κ πράξις».

Σήμερα διατηρεί το δικό της χώρο ψυχοθεραπείας δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά με παιδιά και ενήλικες . Είναι μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών.

Σαλεσιώτη Διδώ

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Δραματοθεραπευτής & Κλινικός Επόπτης μέσω των δημιουργικών τεχνών

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι Δραματοθεραπευτής και Κλινικός Επόπτης μέσω των δημιουργικών τεχνών. Κατέχει Μάστερ στη Δραματοθεραπεία από το University of London και Δίπλωμα στη Κλινική Εποπτεία από το CAST ( Creative Arts Supervision Training).
Στο παρελθόν διέμενε στην Αγγλία, όπου δούλεψε σαν Δραματοθεραπευτής σε διάφορες σχολικές μονάδες με παιδιά και εφήβους που παρουσίαζαν ποικίλες ανάγκες κοινωνικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης εργάστηκε για το Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) σαν Senior Creative Arts therapist δουλεύοντας σε φυλακές κατηγορίας Β με Προσωπικές Διαταραχές (Personality Disorders).
Επί του παρόντος μένει μόνιμα στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θεραπείας Γαληνός δουλεύοντας με παιδιά και έφηβους και παρέχει κλινική εποπτεία σε μεταφράστριες στη ΜΚΟ Melissa. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτική πρακτική Ψυχοθεραπείας και Κλινικής Εποπτείας.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χρήση της αφήγησης και διαδραμάτισης μύθων και ιστοριών με θεραπευτικό σκοπό. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορα Ευρωπαϊκά σεμινάρια και εκπαιδευτικές ημερίδες, με πιο πρόσφατο το σεμινάριο που έδωσε στο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών (BADth). Είναι ενεργό μέλος του HCPC και BADth.
Από τον Οκτώβριο του 2021 ο Γιώργος συνεργάζεται με το Herma ως επόπτης και καθηγητής.

Κατερίνα Πουρνάρα

Ελπίδα Μαρίνου

Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής (MSc)

Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι πτυχιούος Δραματοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» και αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων γύρω από την Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία με πιο πρόσφατα το «Παιδικό Τραύμα: πρακτικές υποστήριξης στο σχολείο και την οικογένεια» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και το «Child Protection: Children’s Rights in Theory and Practice» από το HarvardX. Τέλος, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Έχει εργαστεί σε πλαίσια με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού παρέχοντας συνεδρίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης, όπως την ΑΜΚΕ Εξέλιξη Ζωής, τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, τη Στέγη Θηλέων ο Άγιος Αλέξανδρος (πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κάριτας Αθήνας (πρόγραμμα Εστία χρηματοδοτούμενο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και παράλληλα συνεργάζεται με χώρους Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής πραγματοποιώντας Ψυχοθεραπευτικές και Ψυχοεκπαιδευτικές συνεδρίες μέσω παιχνιδιού και θεάτρου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Ελπίδα Μαρίνου

Νίκη Μουζάκη

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Πτυχιούχος Παιγνιοθεραπεύτρια από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένες μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Σχολική Ψυχολογία, στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Διαχείριση Χωρισμού και Διαζύγιο γονέων καθώς και στην Παιδική Παχυσαρκία -διατροφικές διαταραχές παιδιών και εφήβων.
Διαθέτει πιστοποίηση στη Συμβουλευτική σε παιδιά,εφήβους και ενήλικες , στη χορήγηση του ψυχομετρικού τεστ νοημοσύνης Wisc iii, στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με ΔΑΦ καθώς και στο life coaching.
Εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών αλλά και ιδιωτικά.
Κατά το παρελθόν απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ημέρας με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, σε κατασκηνώσεις ατόμων με ειδικές ικανότητες,σε οικοτροφεία, στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε βιωματικά/ Ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών(σχολές γονέων) και σε Κέντρα Διατροφής.
Τέλος, έχει υπάρξει αθλήτρια Πετοσφαίρισης σε επίπεδο πρωταθλητισμού και συνεχίζει προσφέροντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Νίκη Μουζάκη

Μαρίνα Σκορδά

Ψυχολόγος – MSc Σχολικής Ψυχολογίας – Παιγνιοθεραπεύτρια

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε MSc στη Σχολική Ψυχολογία. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος παιγνιοθεραπείας από το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το ‘ΕΡΜΑ’. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ειδική αγωγή, στην αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες, στο σχεδιασμό εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην υποστήριξη της σχολικής κοινότητας μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, τη διαλεκτική συμβουλευτική, τη συμβουλευτική γονέων και την υποστήριξη του έργου του εκπαιδευτικού. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και έχει διδάξει ψυχολογία σε φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης (Δ.Ι.Ε.Κ., Κ.Δ.Β.Μ., κολλέγια). Τα τελευταία έτη εργάζεται ιδιωτικά ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ δραστηριοποιείται και στη συμβουλευτική οικογένειας. Η αγάπη της για την παιγνιοθεραπεία και τη δραματοθεραπεία, την οδήγησε στη συνέχιση των σπουδών της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Φιλοσοφία και Τέχνες.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ) και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Μαρίνα Σκορδά

Θάνος Ξενάκης

Ηθοποιός – Ψυχοδραματιστής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Αποφοίτησε με άριστα το 2018 από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης «ΑΡΧΗ» της Νέλλης Καρρά.
Έχει κάνει 3 χρόνια εκπαίδευσης στο σωματικό θέατρο (τεχνική Lecoq ) υπό την καθοδήγηση της Ν. Ζούκα και 3 χρόνια χορό (contact improvisation) με τον δάσκαλο του Π. Μαντόπουλο.
Δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου από το 2013 όντας ηθοποιός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Χανίων. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Ωδείου Χανίων και εν συνεχεία σαν απόφοιτος εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθεσίας (με τον Φώτη Μακρή) στο Studio Μαυρομιχάλη.
Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Α.Αλάτση, Β. Μαυρογεωργίου, Ρ. Κυριαζή, Μ. Αεράκη, Σ. Σκορδαρά, Φ. Μακρή, Γ. Καραμαλέγκο, Α. Μανωλικάκη, Δ. Ήμελλο, Ν. Καρρά, Π. Αδάμ και άλλους σε κλασικά και σύγχρονα έργα.
Το 2019 – 2021 υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας «Τικ Τακ Ντο» σε παραστάσεις για παιδιά από 3 ετών και άνω.
Έχει συμμετάσχει το 2020 στην βραβευμένη από την Ελληνική ακαδημία Κινηματογράφου ταινία «Miracle of Sargasso sea» του Σύλλα Τζουμέρκα, ενώ έχει δανείσει την φωνή του στην μικρού μήκους ταινία «Reply»
Το 2017-2018 παρακολούθησε το σεμινάριο σκηνοθεσίας με τον σκηνοθέτη και μεταφραστή Αλάτση Αλέξιο και το 2019 παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής πάνω στο «Σύστημα» του «Stanislavsky» και την «Μέθοδο» του ACTORS STUDIO από τον καθηγητή σκηνοθεσίας & υποκριτικής του (Pace University of New York) Μανωλικάκη Ανδρέα.
Συνεργάζεται από το 2021 με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π) όπου και εκπαιδεύεται στον συντονισμό ψυχοδραματικών ομάδων.

Θάνος Ξενάκης

Ειρήνη Καβαλάρη

Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια – Εκφραστική Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια

Η Ειρήνη Καβαλάρη είναι Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια – Εκφραστική Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο κέντρο ειδικών θεραπειών “Ευρυμάθεια” ατομικά και ομαδικά καθώς και ιδιωτικά. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας για ενήλικες καθώς και δραματοθεραπευτικές ομάδες συμβουλευτικής γονέων. Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο κέντρο ημέρας «Ηλιοτρόπιο». Σε επίπεδο πρακτικής έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας σε πληθυσμό με ψύχωση στη “Σεμέλη” και στο “Ηλιοτρόπιο”(2011,2012-2013) και σε μετανάστες γονείς στην ”Κιβωτό του Κόσμου” (2011-2012). Είναι μέλος της ΕΔΠΕ και της EAP.

Ειρήνη Καβαλάρη

Μαριάνα Σουλίου

Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή (University of East London) και κάτοχος Διπλώματος στην Παιγνιοθεραπεία (Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο “το Έρμα”). Έχει μετεκπαιδευτεί στις μεθόδους AutPlay Therapy (Dr Jason Grant) και Attention Autism (Gina Davies Autism Center). Έχει υπάρξει εξωτερική συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών όπου εργάστηκε ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αλλά και συμβουλευτικά με γονείς. Διαθέτει εμπειρία στην ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και στην οργάνωση σχολών γονέων. Τα τελευταία έτη ιδιωτεύει και παρέχει υπηρεσίες παιγνιοθεραπείας-ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην Καλαμάτα.

Μαριάννα Σουλίου