Κατερίνα Κουρούκλη-Ρόμπερτσον & Τατιάνα Ρόμπερτσον | Εκδόσεις: Το Έρμα | 2018
Δραματοθεραπεία: ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά, εφήβους & ενήλικες

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Η Δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της τέχνης. O ορισμός της Δραματοθεραπείας κατά τον Σύλλογο Δραματoθεραπευτών της Αγγλίας είναι ο εξής: η σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και της δράσης ως απευθείας μορφή θεραπευτικής παρέμβασης. Η Δραματοθεραπεία παρέχει έναν μεταβατικό χώρο όπου συναντιέται η ψυχοθεραπεία με την τέχνη χρησιμοποιώντας παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, τελετουργίες, μάσκες, κείμενα, ζωγραφική, αφήγηση ιστοριών, πηλό, άμμο, ψυχοθεραπευτικές κάρτες, θεατρικά αντικείμενα κ.ά. Είναι μια αναβίωση της καθημερινής δράσης του ατόμου που του επιτρέπει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τις αναστολές του, τις αδυναμίες του, και στη συνέχεια να δράσει απελευθερωτικά στο πλαίσιο της ομάδας. Η θεωρητική βάση της Δραματοθεραπείας στηρίζεται στο θέατρο, στην ψυχολογία, στην ψυχοθεραπεία, στην ανθρωπολογία και στο παιχνίδι, καθώς και στις δημιουργικές και διαδραστικές διεργασίες μιας ομάδας.
Αυτό το βιβλίο αναλύει διάφορα μοντέλα της Δραματοθεραπείας, καθώς και τις ομαδικές διεργασίες, τις διαφορές και τις ομοιότητες με το Ψυχόδραμα και την Παιγνιοθεραπεία, και τέλος τη Δραματοθεραπευτική Εποπτεία.
Το βιβλίο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές, σε φορείς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από την εφαρμογή της Δραματοθεραπείας.

Δραματοθεραπεία: ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά, εφήβους & ενήλικες - Περιεχόμενα

Τιμή ανά βιβλίο: 11 €
Παραλαβή από το Έρμα.

Τιμή ανά βιβλίο: 11 €
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εντός Αττικής
Μεταφορικά:  + 4.85 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

Τιμή ανά βιβλίο: 11 €
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εκτός Αττικής
Μεταφορικά:  + 8.40 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Παιγνιοθεραπεία 1
Παιγνιοθεραπεία 2
Παιγνιοθεραπεία 3

Θέλω να παραγγείλω

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την φόρμα για να παραγγείλετε.
Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε email με θέμα “ΒΙΒΛΙΟ” στο info@herma-dramatherapy.gr

    *Υποχρεωτικά πεδία