Τατιάνα Ρόμπερτσον | Εκδόσεις: Το Έρμα | 2017

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στη φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι. Δίνει έμφαση στη λειτουργία και στον ρόλο που διαδραματίζει το παιχνίδι στην προετοιμασία του παιδιού για τη ζωή. Το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο τους. Στην Παιγνιοθεραπεία τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι με βάση τον δικό τους ρυθμό και τις δικές τους ανάγκες για να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του, να τα αποδεχθεί και να τα κατανοήσει.

Αυτό το βιβλίο αναλύει τη λειτουργία της ομάδας μέσα από την Παιγνιοθεραπεία, την εφαρμογή της Παιγνιοθεραπείας σε σχολικό, καθώς και σε νοσοκομειακό πλαίσιο και στη συνέχεια ακολουθούν διάφορα θέματα και διαταραχές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, όπως παιδικό άγχος, διατροφικές διαταραχές, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, παιδική εσωστρέφεια, διπολική διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, καθώς και επιλογή ταυτότητας φύλου, και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα προσεγγίζει και τα αντιμετωπίζει η Παιγνιοθεραπεία.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές, σε φορείς ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

TΟΜΟΣ 3

Τιμή ανά βιβλίο: 10.60 €
Παραλαβή από το Έρμα.

Τιμή ανά βιβλίο: 10.60 €
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εντός Αττικής
Μεταφορικά:  + 4 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

Τιμή ανά βιβλίο: 10.60 €
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εκτός Αττικής
Μεταφορικά:  + 7 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Θέλω να παραγγείλω

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την φόρμα για να παραγγείλετε.
Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε email με θέμα “ΒΙΒΛΙΟ” στο info@herma-dramatherapy.gr