Ekata Yoga

Ekata (Oneness) & Yoga (Union)

Oneness and union of the body, the soul, infinite inteligence and the whole universe

Μαθήματα

Α. Hatha Creative Yoga

Η HathaYoga έχει τις ρίζες της στην Ινδία και αποτελείται από ένα σύστημα συνδυασμού και διαδοχής ανάμεσa σε σωματικές στάσεις-ασκήσεις (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), διαλογισμό (dyana) και χαλάρωση (savasana) με στόχο ένα υγιές σώμα καθώς και ένα διαυγές και γαλήνιο νου. Στην Hatha Yoga οι μαθητές μπαίνουν σε μια στάση (asana) και μένουν σε αυτή για μερικές ή περισσότερες αναπνοές προκειμένου να εμβαθύνουν την εμπειρία τους σε αυτήν. Τα ωφέλη της yoga λειτουργούν σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, παρατηρείται βελτίωση στη στάση του σώματος, στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στην γενικότερη ενδυνάμωση καθως και χαλάρωση του σώματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο τα άτομα μαθαίνουν μέσα από τις αναπνοές να ησυχάζουν το νου και να έρχονται σε επαφή με το σώμα τους καθώς και με τα συναισθηματά τους μιας και αυτά συνδέονται άμεσα. Το συγκεκριμένο μάθημα θα έχει μια δημιουργική χροιά μιας και θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών, στην διάθεση τους καθώς και στις εποχές του χρόνου.

Β. Meditation

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με την παρατήρηση των εξωτερικών ερεθισμάτων καθώς και των σκέψεων με απώτερο στόχο την απομάκρυνση τους από τη συνειδητότητα του ατόμου. Ο σκοπός του διαλογισμού είναι η ψυχική χαλάρωση, ξεκούραση και η αννανέωση του ατόμου μέσα από την εισροή νέων σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων. Το άτομο μέσα από τον διαλογισμό μαθαίνει να εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εσωτερικής εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής. Εξασκείται στην ανάπτυξη ενός εσωτερικού “παρατηρητή” που παρατηρεί αφενός τι συμβαίνει στο περιβάλλον του, καθώς και τι είδους σκέψεις εμφανίζονται στο νου του. Αυτή η πρακτική μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς χωρίς να απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις απομωνοσης με απώτερο στόχο το άτομο να μάθει να εισέρχεται στο παρόν, να αναπτύσσει εσωτερική γαλήνη και ηρεμία και σταδιακά να αποβάλλει ανεπιθύμητες σκέψεις και εντάσεις.

Γ. Yoga and Dramatherapy

Η Yoga είναι μια πρακτική που στοχεύει στην ενδυνάμωση του σώματος και του νου και σε συνδυασμό με την Δραματοθεραπεία που χρησιμοποιεί θεατρικά μέσα και το συμβολικό παιχνίδι δημιουργούν ένα ενδιαφέρον συνδυασμό ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης. Ενεργοποιούν το σώμα, τις υποσυνείδητες καθώς και τις ασυνείδητες διεργασίες του ατόμου οι οποίες στην συνέχεια θα δουλεύονται μέσα από την κίνηση, την συμβολική έκφραση καθώς και την λεκτική πλαισίωση που γίνεται κατά την διάρκεια της ομάδας. Βοηθούν το άτομο να ανοίξει τους ορίζοντες της αντίληψης του και του κόσμου του και να βιώσει την μεταμορφωτική εμπειρία του εαυτού του.

Yoga & Dramatherapy: Ομάδα Αυτογνωσίας και θεραπείας

Στόχος αυτής της ομάδας είναι η αυτογνωσία, η διερεύνηση της σχέσης του εαυτού με τον κόσμο και η παρατήρηση των προκλήσεων που αναδύονται. Η ομάδα παρέχει στο κάθε μέλος την ευκαιρία να μοιραστεί τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Η προσέγγιση είναι μέσα από την Δραματοθεραπεία και την Yoga και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως βιωματικές.

Πρόγραμμα

Οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς με 6 άτομα σε κάθε μάθημα.

Δευτέρα

08:30 – 09:30
// Morning Hatha Yoga

09:30 – 10:30
// Meditation

18:30 – 19:30
// Creative Hatha Yoga

Τρίτη

10:00 – 11:00 
// Morning Hatha Yoga

11:00 – 12:30
// Yoga & Dramatherapy

19:00 – 20:00
// Creative Hatha Yoga

Τετάρτη

08:30 – 09:30
// Morning Hatha Yoga

18:30 – 19:30
// Creative Hatha Yoga

 

Πέμπτη

10:00 – 11:00
// Morning Hatha Yoga

11:00 – 12:00
// Meditation

19:00 – 20:00
// Creative Hatha Yoga

Παρασκευή

08:30 – 09:30
// Morning Hatha Yoga

18:30 – 20:00
// Yoga & Dramatherapy

Σάββατο

09:00 – 10:00
// Morning Hatha Yoga

 

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Η Τατιάνα Ρόμπερτσον είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια με ειδήκευση στην Δραματοθεραπεία & την Παιγνιοθεραπεία. Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Ευρωπαική Ένωση Ψυχοθεραπευτών (EAP) και εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια στον χώρο της ψυχοθεραπείας καθώς και στην εκπαίδευση της Δραματοθεραπείας & Παογνιοθεραπείας. Ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την yoga και τον διαλογισμό και η αγάπη της για την γιόγκα την οδήγησε στο να εκπευδευτεί στην Hatha Yoga με δάσκαλο τον Χρήστο Χαρικόπουλο ιδρυτή της Ayama Yoga House στο Ψυρρή.

Η γιόγκα αποτελεί πλέον καθημερινή πρακτική για εκείνη και είναι τρόπος ζωής διότι την βοηθάει στην δημιουργία ισσοροπίας ανάμεσα στο σώμα και στο νου. Η Τατιάνα προσεγγίζει την yoga σαν ένα επιπλέον θεραπευτικό εργαλείο που χρησιμοποιεί για την ίδια αλλά και για τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεται. Η συνεχόμενη εκπαίδευση και εμβάθυνση στον χώρο της ψυχολογίας καθώς και της yoga είναι μια αέναη δραστηριότητα που την εμπλουτίζει, της ανοίγει νέους ορίζοντες και την κάνει πιο ολοκήρωμένη σαν άνθρωπο. Έχει ιδρύσει την Ekata Yoga και είναι συνιδρύτρια του “’Ερμα” (Κέντρο δια βιου μάθησης και ψυχοθεραπείας).

Herma - Ψυχοθεραπευτικό κέντρο δια βίου μάθησης

Επικοινωνία

Φιλίππου Λίτσα 5, Χαλάνδρι, 152 34
Τηλ: 210-6816716
Κιν: 6982995565
Εmail: robertson.tatiana@gmail.com