Ίαν Ρόμπερτσον & Κατερίνα Κουρούκλη-Ρόμπερτσον | Εκδόσεις: Το Έρμα | 2018
Ο χορός των σωμάτων

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο Ο Χορός των Σωμάτων απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την παχυσαρκία και τη θεραπευτική της προσέγγιση. Παρουσιάζει μια ομάδα έξι υπέρβαρων γυναικών, οι οποίες συμμετέχουν σε δώδεκα συνεδρίες δραματοθεραπείας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των μελών μέσα από δράσεις, σχόλια και διαλόγους, που συντονίζονται από την ψυχοθεραπεύτρια.

Παράλληλα με τα συγκεκριμένα περιστατικά, οι συγγραφείς παρουσιάζουν τις αιτίες και τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας, τη λεπτομερή διαδικασία των συνεδριών, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η δραματοθεραπεία θεωρείται αποτελεσματική ως μέθοδος θεραπείας διατροφικών διαταραχών.

«Το καινούριο βιβλίο του Ian Robertson και της Κατερίνας Κουρούκλη-Robertson είναι ένα πειστικό επιχείρημα για την εφαρμογή της δραματοθεραπείας σε γυναίκες που υποφέρουν από παχυσαρκία. Με ευαισθησία και στοχαστικότητα περιγράφεται μία άκρως δημιουργική διαδικασία. Τέλος, το έργο τους εξαίρει τη δημιουργική διαδικασία της δραματοθεραπείας και τη σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου που με τον χρόνο αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα».
Robert Landy, PhD, Professor of Educational Theatre and Applied Psychology.Founding Director, Drama Therapy Program, New York University.

«Το βιβλίο Ο Χορός των Σωμάτων είναι πολύ σημαντικό και για τους δραματοθεραπευτές και για τους ειδικούς που εργάζονται με παχύσαρκα άτομα. Περιέχει λεπτομερείς περιγραφές έξι γυναικών που συμμετέχουν σε θεραπευτική ομάδα, τις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς επίσης και συνεντεύξεις στο τέλος της θεραπείας και συλλογισμούς πάνω στη διαδικασία. Αποτελεί ένα “must read” για ψυχοθεραπευτές, θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους».
Sue Jennings, Leader of Research at the Institute of Neuro-Dramatic-Play.Honorary Professor at the University of Derby, and Professor of Play, European Dramatherapy Federation.

Ειδική Τιμή ανά βιβλίο: 15.90 € 12 €
Παραλαβή από το Έρμα.

Ειδική Τιμή ανά βιβλίο: 15.90 € 12 
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εντός Αττικής
Μεταφορικά:  + 4.85 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

Ειδική Τιμή ανά βιβλίο: 15.90 € 12 
Παράδοση: Κατ’ οίκον – Εκτός Αττικής
Μεταφορικά:  + 8.40 €
Πληρωμή: Με τραπεζική κατάθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Larger than Life

Θέλω να παραγγείλω

Παρακαλούμε, συμπληρώστε την φόρμα για να παραγγείλετε. Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε email με θέμα “ΒΙΒΛΙΟ” στο info@herma-dramatherapy.gr

    *Υποχρεωτικά πεδία