Πρόσωπα

Dr.Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Katerina Kouroukli Robertson

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον, Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη  Δραματοθεραπεία  από το Πανεπιστήμιο Surrey,Αγγλίας, Ειδική Παιδαγωγός.

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη σπουδών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα».Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και  Παιγνιοθεραπείας. Επόπτρια Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών. Εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα ‘Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία’.

Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Έχει δημιουργήσει και είναι υπεύθυνη του Θεραπευτικού κέντρου το “Έρμα”. Είναι συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων  με αναπηρία του V.S.A. HELLAS.

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Η Τατιάνα Ρόμπερτσον σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Έχει πολύχρονη πείρα στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

  • Πλήρες Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.A.P.T.)
  • Πλήρες Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (P.T.I.)
  • Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών.

Ξενάκη Χαρά

Παιδαγωγός-Δραματοθεραπεύτρια, ΜΑ στην Εκπαίδευση.

Μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών , μέλος του British Association for Dramatherapists και μέλος του Health Professions Council και πιστοποιημένο μέλος της της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπεύτρια και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας  «Άθυρμα».

Έλενα Μαρούτσου

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων Του ύψους και του βάθους και Οι προδοσίες των ονομάτων, το μυθιστόρημα Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (Athens Prize for Literature) και τη νουβέλα ΤΟ ΝØΗΜΑ. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα.

 

Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς-Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια

Η Νάντια Λάγγα σπόυδασε Ψυχολογία στη Μ. Βρεταννία (University of Essex, Hull University) και πήρε ΜΑ στις Θεωρητικές Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Brunel University). Στην Ελλάδα, παρακολούθησε 2 έτη της Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Θεραπεία (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων) και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία της Ένωσης Χορθεραπευτών Ελλάδος.

Εργάζεται σα μόνιμο προσωπικό του Ψυχιατρικού Τμήματος των Πολυιατρίων της ΕΛ.ΑΣ, στα πλαίσια του οποίου εκπαιδεύτηκε απο το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών στην Αντιμετώπιση του Ψυχικού Τραύματος με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Ταυτόχρονα, συντονίζει ομάδες δημιουργικής κίνησης και εκφραστικού χορού-σε ιδιωτική βάση.

 Νάνσυ Μανέτα-Λογοθεραπεύτρια

Νάνση

 

Εκπαιδευτές

Brenda Meldrum, BSc, MPPhil, RHPC , Παιγνιοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια Διευθύντρια της εταιρείας Playing Matters Ltd,. Εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια σε σχολεία του Νότιου Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών. Συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και είναι ενεργό μέλος των BACP και BPS.

Παπαδογεωργοπούλου Αφροδίτη, Παιγνιοθεραπεύτρια- Παιδαγωγός. Πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιγνιοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα»). Εκπαιδεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο το “Ερμα.  Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες (Θεοτόκος, Περιβολάκι,VSA Hellas,Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων…) καθώς και με παιδιά τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Εργάζεται ιδιωτικά ως Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες

Aντιγόνη Κεμερλίογλου, ψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύρια. ΒSc in Psychology (University of La Verne, Athens Campus), MSc in Psychology & Health (University of Stirling, Scotland),  MSc in Psychology of Education (Institute of Education, University of London), Μετεκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία  (Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα»). Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε πανεπιστημιακά προγράμματα Βρετανικών και Αμερικανικών Κολλεγίων σε τομείς Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης. Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος- Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών.

Αριστέα Κοντραφούρη ηθοποιός, παιγνιθεραπεύτρια Η Αριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά. Εκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματο θεραπείας Το Άθυρμα.  Υπήρξε στο βασικό πυρήνα της Πειραματικής σκηνής του Εθνικού θεάτρου όπου και έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μέλος του εικαστικού θεάτρου κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ. Είναι συντονίστρια της θεατρικής ομάδας του Very Special Arts  Hellas.Έγραψε το παραμύθι ‘’Κανέλλα και Δυοσμαράκι ‘’όπου ανέβηκε από το: ‘’Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.’’ Για 3 χρόνια έπαιξε την επιτυχημένη παράσταση ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ, ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΕΛΟΝΑ του Χρήστου Μπουλώτη όπου και σκηνοθέτησε. Γράφει στους Ερευνητές της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ τη στήλη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.   Εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με διάφορους φορείς.

Δημήτρης Λύβας, Ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής  είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1995 έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Μετά το πέρας της ψυχοθεραπευτικής του εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών το 1997, συνέχισε ως συνεργάτης του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού τμήματος του Ινστιτούτου καθώς και του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) από το 1997 ως το 2004. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Eυρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.F.P.P.). Συμμετέχει από το 1994 ως μέλος και αργότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Αντιστίγμα, Κίνηση για τα Δικαιώματα και τις Παραβιάσεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας». Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Group Analytic Society International.

Λουκία Μιχελή  Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα». Συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Ψυχολόγων» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στο τμήμα διατροφικών διαταραχών. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Μύρινας, ενώ πλέον εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης του δήμου Αθηναίων. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Xωριών SOS Ελλάδος. Παράλληλα εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια, με παιδιά και ενήλικες. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών–Παιγνιοθεραπευτών.

Νάνσυ Μανέτα, Λογοθεραπεύτρια, ΜSc

H Νάνσυ Μανέτα σπούδασε Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιιο City Λονδίνου. Είναι μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών.
Έχει πολύχρονη εμπειρία στην διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά κι εφήβους. Για δώδεκα χρόνια υπήρξε συνεργάτης της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης».

Εξωτερικός συνεργάτης:

Μάρλεν Πίττα, Δραματοθεραπεύτρια

Reg.D.T.A, δασκάλα του Χάθα Γιόγκα, έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας το «Έρμα» για πολλά  έτη.

Έχει πολυετή εμπειρία Δραματοθεραπείας με άτομα και όμάδες.

Σπύρος Βερβανιώτης, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής