Πρόσωπα

Dr.Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Katerina Kouroukli Robertson

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον, Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη  Δραματοθεραπεία  από το Πανεπιστήμιο Surrey,Αγγλίας, Ειδική Παιδαγωγός.

Ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνη σπουδών στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα». Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και  Παιγνιοθεραπείας. Πιστοποιημένη επόπτρια Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών. Εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα ‘Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία’.

Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)  Είναι συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων  με αναπηρία του V.S.A. HELLAS.

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Η Τατιάνα Ρόμπερτσον σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Έχει πολύχρονη πείρα στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

  • Πλήρες Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.A.P.T.)
  • Πλήρες Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (P.T.I.)
  • Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών.

 

Brenda Meldrum

brenda

 

Brenda Meldrum is very proud of being both a Play Therapist and a Dramatherapist.  Trained originally as a Developmental Psychologist, she has worked with young people and children all her working life.

Brenda has offered training courses in working therapeutically with children and young people, to therapists, counsellors, therapy  trainees, teachers and school staff.  For 10 years she ran The Prompt Corner Youth Theatre which brought her into therapy, so that she could learn to help the youngsters with their emotional difficulties.

Brenda works in England, Scotland, Ireland and Eire, and, of course in Greece!

 

Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς-Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια

Η Νάντια Λάγγα σπόυδασε Ψυχολογία στη Μ. Βρεταννία (University of Essex, Hull University) και πήρε ΜΑ στις Θεωρητικές Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Brunel University). Στην Ελλάδα, παρακολούθησε 2 έτη της Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Θεραπεία (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων) και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία της Ένωσης Χορθεραπευτών Ελλάδος.

Εργάζεται σα μόνιμο προσωπικό του Ψυχιατρικού Τμήματος των Πολυιατρίων της ΕΛ.ΑΣ, στα πλαίσια του οποίου εκπαιδεύτηκε απο το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών στην Αντιμετώπιση του Ψυχικού Τραύματος με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Ταυτόχρονα, συντονίζει ομάδες δημιουργικής κίνησης και εκφραστικού χορού-σε ιδιωτική βάση.

 Νάνσυ Μανέτα-Λογοθεραπεύτρια

Νάνση

Νάνσυ Μανέτα, Λογοθεραπεύτρια, ΜSc

H Νάνσυ Μανέτα σπούδασε Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιιο City Λονδίνου. Είναι μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών.
Έχει πολύχρονη εμπειρία στην διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας σε παιδιά κι εφήβους. Για δώδεκα χρόνια υπήρξε συνεργάτης της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης».

Εκπαιδευτές

Brenda Meldrum, BSc, MPPhil, RHPC , Παιγνιοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια Διευθύντρια της εταιρείας Playing Matters Ltd,. Εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια σε σχολεία του Νότιου Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών. Συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και είναι ενεργό μέλος των BACP και BPS.

Παπαδογεωργοπούλου Αφροδίτη

Παπαδογεωργοπούλου Αφροδίτη, Παιγνιοθεραπεύτρια- Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Παιγνιοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα»). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο University of California San Diego UCSD, USA  με θέμα την κατανόηση κι ανάλυση του παιδικού σχεδίου. Είναι εκπαιδεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο το “Ερμα”.  Έγραψε το βιβλίο Παιγνιοθεραπείας “ Παιδιά -Πτυσσόμενα Τηλεσκόπια”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κοντύλι. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες (“Θεοτόκος”, “Περιβολάκι”, “VSA Hellas”, “Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων”…) καθώς και με παιδιά τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Εργάζεται ιδιωτικά ως Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ), όπου και διετέλεσε Γ. Γραμματέας του ΔΣ. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Αντιγόνη Κεμερλίογλου

DSC_9699  Αντιγόνη

Aντιγόνη Κεμερλίογλου, ψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύρια. ΒSc in Psychology (University of La Verne, Athens Campus), MSc in Psychology & Health (University of Stirling, Scotland),  MSc in Psychology of Education (Institute of Education, University of London), Μετεκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία  (Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα»). Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε πανεπιστημιακά προγράμματα Βρετανικών και Αμερικανικών Κολλεγίων σε τομείς Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης. Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος- Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών.

Αριστέα Κοντραφούρη

 

Αριστέα Κοντραφούρη ηθοποιός, παιγνιθεραπεύτρια Η Αριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά. Εκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματο θεραπείας Το Άθυρμα.  Υπήρξε στο βασικό πυρήνα της Πειραματικής σκηνής του Εθνικού θεάτρου όπου και έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μέλος του εικαστικού θεάτρου κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ. Είναι συντονίστρια της θεατρικής ομάδας του Very Special Arts  Hellas.Έγραψε το παραμύθι ‘’Κανέλλα και Δυοσμαράκι ‘’όπου ανέβηκε από το: ‘’Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.’’ Για 3 χρόνια έπαιξε την επιτυχημένη παράσταση ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ, ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΕΛΟΝΑ του Χρήστου Μπουλώτη όπου και σκηνοθέτησε. Γράφει στους Ερευνητές της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ τη στήλη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.   Εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με διάφορους φορείς.

Δημήτρης Λύβας, Ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής  είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1995 έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Μετά το πέρας της ψυχοθεραπευτικής του εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών το 1997, συνέχισε ως συνεργάτης του θεραπευτικού και εκπαιδευτικού τμήματος του Ινστιτούτου καθώς και του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.

Διετέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) από το 1997 ως το 2004. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Eυρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.F.P.P.). Συμμετέχει από το 1994 ως μέλος και αργότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Αντιστίγμα, Κίνηση για τα Δικαιώματα και τις Παραβιάσεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας». Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Group Analytic Society International.

Λουκία Μιχέλη

Λουκία Μιχέλη  Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα». Συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Ψυχολόγων» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στο τμήμα διατροφικών διαταραχών. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του δήμου Μύρινας, ενώ πλέον εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης του δήμου Αθηναίων. Είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Xωριών SOS Ελλάδος. Παράλληλα εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια, με παιδιά και ενήλικες. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών–Παιγνιοθεραπευτών.

 

Βενετία Μπενετή

Picture - Laughing

Βενετία Μπενετή, Δραματοθεραπεύτρια/Ψυχοθεραπεύτρια. Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Ελληνικής Εκπαίδευσης Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας & Φιλολογίας του American College of Greece & University of Virginia, ΗΠΑ. Έχει ολοκληρώσει τριετές πρόγραμμα επιμόρφωσης της θεραπευτικής παρέμβασης «Ανάλυση Προσωπικού Γενεογράμματος». Μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών(ΠΕΕΔΠ) & Πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Η αγάπη της για τη τέχνη, τη ψυχική ανάπτυξη και θεραπεία του ατόμου την οδήγησε στην ανατροπή της αρχική της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον τομέα του Marketing και των Δημοσίων Σχέσεων. Σήμερα διεξάγει ατομικές, ομαδικές συνεδρίες & σεμινάρια. Έχει επαγγελματική εμπειρία με άτομα που πάσχουν από νοητική υστέρηση, σύνδρομο down και ψυχολογικές, ψυχιατρικές διαταραχές. Επιπλέον έχει διεξαγάγει σεμινάρια κι εκτός Ελλάδος.

Έλενα Μαρούτσου

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων Του ύψους και του βάθους και Οι προδοσίες των ονομάτων, το μυθιστόρημα Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (Athens Prize for Literature) και τη νουβέλα ΤΟ ΝØΗΜΑ. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα.

 

 

 

Εξωτερικός συνεργάτης:

Μάρλεν Πίττα, Δραματοθεραπεύτρια

Reg.D.T.A, δασκάλα του Χάθα Γιόγκα, έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας το «Έρμα» για πολλά  έτη.

Έχει πολυετή εμπειρία Δραματοθεραπείας με άτομα και όμάδες.

Σπύρος Βερβανιώτης, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής