Πρόσωπα

Dr.Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Katerina Kouroukli Robertson

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον, Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη  Δραματοθεραπεία  από το Πανεπιστήμιο Surrey,Αγγλίας, Ειδική Παιδαγωγός.

Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη σπουδών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα».Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και  Παιγνιοθεραπείας. Επόπτρια Δραματοθεραπευτών- Παιγνιοθεραπευτών. Εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα ‘Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία’.

Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Έχει δημιουργήσει και είναι υπεύθυνη του Θεραπευτικού κέντρου το “Έρμα”. Είναι συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων  με αναπηρία του V.S.A. HELLAS.

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Η Τατιάνα Ρόμπερτσον σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Απέκτησε M.A. στην Παιγνιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton στο Λονδίνο. Έχει πολύχρονη πείρα στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

  • Πλήρες Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.A.P.T.)
  • Πλήρες Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (P.T.I.)
  • Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών.

Ξενάκη Χαρά

Παιδαγωγός-Δραματοθεραπεύτρια, ΜΑ στην Εκπαίδευση.

Μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών , μέλος του British Association for Dramatherapists και μέλος του Health Professions Council και πιστοποιημένο μέλος της της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.)

Εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπεύτρια και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας  «Άθυρμα».

Έλενα Μαρούτσου

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων Του ύψους και του βάθους και Οι προδοσίες των ονομάτων, το μυθιστόρημα Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (Athens Prize for Literature) και τη νουβέλα ΤΟ ΝØΗΜΑ. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα.

Ανασταστία Πετρακοπούλου- Παιγνιοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Πετρακοπούλου είναι αριστούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο Roehampton της Αγγλίας και απέκτησε Μ.Α. στην Παιγνιοθεραπεία. Έχει πολυετή εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά διαφορετικών ηλικιών και με ένα ευρύ φάσμα κλινικών περιπτώσεων, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα.

  • Πλήρες μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (Β.Α.Ρ.Τ.)
  • Πλήρες Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών

Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς-Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια

Η Νάντια Λάγγα σπόυδασε Ψυχολογία στη Μ. Βρεταννία (University of Essex, Hull University) και πήρε ΜΑ στις Θεωρητικές Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Brunel University). Στην Ελλάδα, παρακολούθησε 2 έτη της Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Θεραπεία (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων) και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία της Ένωσης Χορθεραπευτών Ελλάδος.

Εργάζεται σα μόνιμο προσωπικό του Ψυχιατρικού Τμήματος των Πολυιατρίων της ΕΛ.ΑΣ, στα πλαίσια του οποίου εκπαιδεύτηκε απο το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών στην Αντιμετώπιση του Ψυχικού Τραύματος με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Ταυτόχρονα, συντονίζει ομάδες δημιουργικής κίνησης και εκφραστικού χορού-σε ιδιωτική βάση.

Αγγελίζα Ιωαννίδου – Λογοθεραπεύτρια

Η Αγγελίζα Ιωαννίδου σπούδασε Παιδαγωγικά. Απέκτησε Β.Α. στη Λογοθεραπεία στο University Preston τις Αμερικής. Έχει ειδίκευση στις Νευρολογικές Διαταραχές καθώς και στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Εργάζεται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και με ενήλικες.

Ανή Βασιλοπούλου – ηθοποιός

Η Ανή Βασιλοπούλου σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή κιν/φου και τηλεόρασης Λ.Σταυράκου, θέατρο στην δραματική σχολή «Συγχρονο θέατρο Αθήνας» Γ.Κιμούλη και σωματικό θέατρο συστημά «Lecoq» στο «school of physical teatre» στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και χορεύτρια στο θέατρο και τον κιν/φο,διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και προετοιμάζει  θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία.

Είναι μέλος του Διεθνούς ινστιτούτου θεάτρου Ι.Τ.Ι και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σ.Ε.Η

Φαίδρα Μαγκριώτη ( Ανωτέρας Σχολής Καλών Τεχνών Γλυπτική)

Εξωτερικός συνεργάτης:

Μάρλεν Πίττα, Δραματοθεραπεύτρια

Reg.D.T.A, δασκάλα του Χάθα Γιόγκα, έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας το «Έρμα» για πολλά  έτη.

Έχει πολυετή εμπειρία Δραματοθεραπείας με άτομα και όμάδες.

Σπύρος Βερβανιώτης, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής